2020. december 16., szerda 16:44

Globális COVID-19 TŰZFAL QR kóddal

Xi Jinping globális COVID-19 „tűzfal” létrehozását kéri a G20 csúcstalálkozón

 

Hszi Jinping kínai elnök a G20 csúcstalálkozóján tartott szombati beszédében a 20 tagú csoportnak (G20) globális "tűzfal" építését javasolta a COVID-19 járvány elleni fellépésre.

Hszi video linken keresztül tette meg észrevételeit Salman bin Abdulaziz Al Saud szaúdi király meghívására.

"A COVID-19 járvány gyengeséget tárt fel a globális kormányzásban" - mondta Xi. Hangsúlyozta azt is, hogy a G20-nak "nagyobb szerepet kell játszania" a világjárvány elleni küzdelem globális koordinációjában.

Xi kifejezte véleményét az új koronavírus elleni küzdelem prioritásáról. A G20-nak tiszteletben kell tartania az Egészségügyi Világszervezetet (WHO), és létre kell hoznia egy globális mechanizmust, amely megbirkózik a járványokkal.

Hszi egy olyan konkrét intézkedést is javasolt, amelyet a G20 megtehet a világjárvány megszüntetése érdekében, amely az "egészségügyi kódex" nemzetközi elismerési mechanizmusa. A kódnak a QR kód technológia globális szabványán és a COVID-19 nukleinsav teszt eredményén kell alapulnia. Azt kívánta, bárcsak több ország csatlakozhatna egy olyan szabványosított "expressz átjáró" létrehozásához, amely lehetővé teszi az emberek számára a nemzetek közötti utazást.

A kínai elnök kifejezte az ország ígéretét is arra vonatkozóan, hogy megpróbálja elkészíteni a COVID-19 vakcinát "olyan termékként, amely elérhető és méltányos áron elérhető minden ország lakói számára".

Kína pozitívan fogadja a COVID-19 vakcinák kifejlesztésének globális együttműködését. Az ország csatlakozott a COVAX-hoz, és más országokkal kíván együttműködni a COVID-19 vakcinák kutatásában, előállításában és terjesztésében.

Videó

35. perctől nézd!

 

Top

Honlapunk használatával Ön elfogadja hogy cookie-kat helyezhetünk el az eszközén.