2021. január 02., szombat 16:02

WHO - Nagyobb járvány jön, mint a COVID

  • 3254 találat

„Ez a járvány nagyon súlyos volt ... a bolygó minden szegletét érintette. De ez nem feltétlenül a legnagyobb. ”

 

Az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmeztetett, hogy a COVID-nál rosszabb járvány lehet a sarkon, és amit 2020-ban eddig láttunk, az „nem feltétlenül a nagy járvány”.

A globális bezárásokkal, a szabadságok nemzetközi elvonásával, valamint a kisvállalkozások és a gazdaság egészének tizedelésével nehéz elképzelni, hogy lehetne még ennél is rosszabb.

Pedig a WHO azt jósolja, hogy ez nagyon is lehetséges.

A WHO sürgősségi programjának vezetője, Dr. Mike Ryan a média tájékoztatóján elmondta, hogy „ez a járvány nagyon súlyos volt ... ez a bolygó minden szegletét érintette. De ez nem feltétlenül a nagy. ”

Ez egy ébresztés. Most megtanuljuk, hogyan lehetne jobban csinálni a dolgokat: tudományt, logisztikát, képzést és kormányzást, hogyan lehetne jobban kommunikálni. De a bolygó törékeny ”- tette hozzá Ryan.

„Egyre összetettebb globális társadalomban élünk. Ezek a fenyegetések folytatódni fognak. Ha valamit el kell vennünk ebből a világjárványból, minden tragédiával és veszteséggel együtt, össze kell-e hoznunk a cselekedeteinket. Tisztelni kell azokat, akiket elvesztettünk, azzal, hogy egyre jobbak legyünk mindennapi tevékenységünkben.

Ryan azt is kijelentette, hogy a vakcina ellenére a vírus endémiássá válik, és soha nem fog eltűnni.

"A valószínű forgatókönyv szerint a vírus egy másik endemikus vírus lesz, amely továbbra is kis veszélyt jelent" - mondta Ryan.

David Heymann professzor, a WHO fertőző veszélyekkel foglalkozó stratégiai és technikai tanácsadó csoportjának elnöke hozzátette, hogy „úgy tűnik, hogy a SARS-CoV-2 [Covid-19] sorsa endémiássá válik, akárcsak négy másik emberi koronavírus, és hogy az emberi sejtekben szaporodva folytatja a mutációt, különösen az intenzívebb bejutási területeken. "

A tájékoztatás során másutt a WHO vezető tudósa, Dr. Soumya Swaminathan azt mondta, hogy az oltások bevezetése nem jelenti a társadalmi távolságtartást vagy a maszkok viselését.

"Nem hiszem, hogy bármelyik oltásról bizonyítékunk lenne arra, biztosak lehessünk benne, hogy ez megakadályozza az embereket abban, hogy valóban elkapják a fertőzést, és ezért tovább tudják adni" - mondta Swaminathan.

A megjegyzések azután következnek, hogy Swaminathan figyelmeztetett, hogy a korlátozó zárolási intézkedések csak „2021 végéig” maradnak, amikor a „lakosság immunitása” megvalósul.

"2021 végéig fog tartani, amíg néhány országban a népesség immunitásának bizonyos szintre fel nem kerül." - mondta Swaminathan a múlt héten.

Mint arról két hete beszámoltunk, a svédországi székhelyű Nemzetközi Demokrácia és Választási Segítség Intézet (IDEA) megállapította, hogy az egész világon a nemzetek többsége végrehajtotta a COVID-al kapcsolatos korlátozásokat, amelyek súlyosan rontották állampolgáraik szabadságjogait.

A tanulmány feltárta, hogy az országok 61 százaléka alkalmazott korlátozásokat, „amelyek demokrácia és emberi jogok szempontjaira vonatkoztak”.

„Ezek a [korlátozások] megsértették a demokratikus normákat, mert aránytalanok, illegálisak, határozatlanok vagy feleslegesek voltak az egészségügyi fenyegetéssel szemben” - jelentette ki jelentésében a csoport.

Ha nagyobb járvány következik, amint azt a WHO ígéri, akkor egyértelmű, hogy láthatjuk, hogy a szabadság ilyen eróziói még tovább fokozódnak, ha ugyanezt a mintát követik.

 

 

Top

Honlapunk használatával Ön elfogadja hogy cookie-kat helyezhetünk el az eszközén.