2020. december 28., hétfő 08:18

Ki ez a tudós, aki leleplezte az egész világot behálózó összeesküvést?

 • 1970 találat

Miket mond a videóban, és meg lehet-e őket cáfolni?

 

Részlet a qubit.hu weboldalon található cikkből.

A héten több tudományos és tényellenőrző lap is összeszedte, hogy Mikovits állításai mennyiben fedik a valóságot. A PolitiFact gyűjtésében a következők találhatók:

 • Mikovits szerint a vírust manipulálták, miközben a Nature-ben megjelent elemzés szerint egyértelműen természetes eredetű a vírus.
 • Mikovits szerint kizárja a természetes eredetet, hogy a SARS-1-ből egy évtizeden belül alakult ki az új vírus, miközben a SARS-CoV-2 nem abból származik, hiszen a két vírus genetikai hasonlósága csak 79 százalék.
 • Mikovits szerint az influenza elleni védőoltások 36 százalékkal növelik a COVID-19 kialakulásának esélyeit, miközben az a tanulmány sem állítja ezt, amire hivatkozik, ráadásul az még a járvány előtt jelent meg, és nem a COVID-19-ről szól.
 • Mikovits szerint ha „valaha oltottak már be influenza ellen, akkor injektáltak beléd koronavírust”, miközben az influenzavakcinák nem tartalmaznak koronavírusokat.

A Science emellett több idézetet kiragadott a videóból, és magyarázatot fűzött hozzájuk.

 • Kérdező: „Dr. Judy Mikovits egyesek szerint generációja egyik legkiválóbb tudósa.”
  Science: Mikovits 40 tanulmányt írt, és 2009 előtt szinte ismeretlen volt a tudományos közösségben – akkor is egy később hibásnak ítélt, visszavont tanulmányával került a középpontba.
 • Kérdező: „Az 1991-es doktori értezkezése forradalmasította a HIV/AIDS kezelését.”
  Science: Semmilyen nyoma nincs annak, hogy Mikovits PhD-munkájának bármilyen jelentős hatása lett volna a HIV/AIDS-kezelésekre.
 • Mikovits: „Az egészségügyi és szociális minisztérium (HHS) vezetői egymással összefogva tönkretették a karrierem, az igazságügyi minisztérium és az FBI pedig eltussolta az ügyet.”
  Science: Mikovits nem mutatott bizonyítékot arra, hogy a HHS vezetői tényleg összeesküdtek volna ellene.
 • Kérdező / Mikovits: „Ha világszerte kötelező lesz a védőoltás, akkor gondolom a vakcinák tulajdonosai több száz milliárd dollárt keresnek majd vele. (...) És milliókat ölnek meg, ahogy tették már azt korábban a vakcináikkal. Jelenleg nincs olyan vakcina, amely működne RNS-vírusokra.”
  Science: A vakcinák nem öltek milliókat, viszont a tudományos álláspont szerint milliók életét mentették már meg. Számos RNS-vírusra létezik hatásos védőoltás, például influenzára, kanyaróra, mumpszra, rózsahimlőre, veszettségre vagy épp ebolára.
 • Mikovits: „Ha maszkot hordasz, akkor lényegében a saját vírusaidat aktiválod. A saját reaktivált koronavírus-kifejeződéseid miatt betegszel meg, és ha ez épp a SARS-CoV-2, akkor nagy bajban vagy.”
  Science: Ennek az okfejtésnek gyakorlatilag semmi értelme. Arra semmilyen bizonyíték sincs, hogy a maszk viselése aktiválná a vírusokat.
 • Mikovits: „Miért zárnák le a tengerpartokat? A földben, a homokban is vannak szekvenciák. Az óceán sós vizében gyógyító mikrobák vannak. Teljes őrültség.”
  Science: Hogy mire gondolt, amikor homokbeli szekvenciákról beszélt, az rejtély. A tudománynak az óceánok vizében lévé gyógyító mikrobákról sincs tudomása.

A videó megtekinthető magyar felirattal itt!

 

Top

Honlapunk használatával Ön elfogadja hogy cookie-kat helyezhetünk el az eszközén.