2020. december 23., szerda 16:26

Tiffany Dover: A COVID-19 oltás után elájult, a tennessee-i nővér nem halt meg

Tiffany Dover a CHI Emlékkórház bejegyzett ápolónője, Chattanooga, Tennessee, aki elájult, miután december 17-én megkapta a COVID-19 oltást.

 

Az emberek elkezdték elárasztani a Facebook-oldalát megjegyzésekkel és aggodalommal, és megkérdezték, hogy meghalt-e vagy sem, és még odáig is eljutottak, hogy „bizonyítékot” kérjenek, hogy él. Facebook-oldalát most törölték. Azt a pillanatot, ahogy Dover elájult, láthatja a cikk alatti videóban.

A CHI Emlékkórház egy december 19-i Twitter-nyilatkozatában megerősítette, hogy Dover jól van és még mindig életben van. „FRISSÍTÉS: Tiffany Dover nővér értékeli az iránta tanúsított aggodalmat. Otthon van és jól van. Kéri, hogy magánéletét és családját ne zaklassák ”- írta a kórház. A közlemény szerint az ájulást egészségi állapota okozta.

FRISSÍTÉS: Tiffany Dover nővér értékeli az iránta tanúsított aggodalmat. Otthon van és jól van.

A kórház ezt követően egy videót tett közzé Doverről, december 21-én.

 

 

 Családtagjai közzétették a közösségi médiában, jelezve, hogy életben van, és a kórház arra kért mindenkit, ne kommentálják a közösségi médiában.

Egy személy, aki azt állította, hogy ismeri őt, egy Facebook-bejegyzésében ezt írta: "Beszéltem a családdal, hogy jól van, azon kívül, hogy tudatlan emberek tömege zaklatja."

A következőket kell tudnia:


A kórház elmagyarázta, hogy a Dover szédült és a padlóra segítették, miután megkapta a COVID-19 oltást, de az ájulás "bármely oltás után" megtörténhet.

Korábbi közleményében a kórház azt írta, hogy a CHI Memorial 2020. december 17-én, csütörtökön „hat egyednek - három orvosnak és három nővérnek - adta be a Pfizer COVID-19 vakcina első adagjait. Nem sokkal médiainterjú után és közben az egyik nővér megszédült, és a padlóra segítették. Soha nem vesztette el az eszméletét, és gyorsan felépült.

A nővér a Chattanooga tévéállomásoknak adott interjújában azt mondta: "Túlzottan aktív vagális reakcióval küzdök, és ezzel együtt, ha bármi fájdalom ér, egy csípés vagy ha megütöm a lábujjam, elájulok - jegyezte meg.

A Betegellenőrzési és Megelőzési Központ szerint a kórház azt írta, hogy sokféle oltás után ájulás léphet fel.

A kórház a CDC honlapját idézte, amely szerint „sokféle oltás után ájulás történhet. Az ájulást sokféle orvosi eljárás kiválthatja. Valójában a CDC szinte minden oltás után arról számolt be, hogy elájulnak. Az oltás utáni ájulás leggyakrabban a serdülőknek adott három oltás után jelentkezik: HPV, MCV4 és Tdap. "

A kórház közleménye szerint: „Mivel ennek a három vakcinának az összetevői különböznek, mégis mindegyiknél ájulás tapasztalható, a tudósok szerint az ájulás az oltási folyamatnak köszönhető, és nem maguknak az oltásoknak. Arról azonban még nincs határozott válasz, hogy az oltások valamelyik összetevője felelős-e az ájulásért, vagy a fiataloknál a gyermekeknél vagy a felnőtteknél nagyobb az esély az ájulásra.

A kórház így folytatta: „A férfiak körülbelül 3% -a és a nők 3,5% -a számol be arról, hogy életében legalább egyszer elájul, de nem tudni, hogy az oltás után milyen gyakran fordul elő ájulás. Mivel az ájulásnak általában nincs tartós hatása, nehéz orvosi dokumentáción alapuló rendszereket tanulmányozni. Az oltásokkal kapcsolatos nemkívánatos események jelentési rendszere (VAERS) azonban évente sok jelentést kap a szinkópáról, és valószínűleg még sokan nem fogják bejelenteni. "

A KHOU-TV szerint Tiffany Dover „percek múlva elájult az oltás megkapása után csütörtökön. Dover azt mondta, olyan egészségügyi állapota van, amely miatt néha elájulhat.

Elájult az élő tévében. - Sajnálom, nagyon szédülök - mondta.

"Ez az ájulásos epizód nem káros reakció a vakcinától" - mondta Jesse L. Tucker, a CHI Memorial kritikus gondozó orvosa a médiainterjúban, amelyet a kórház közleményében idézett, "de összefügg az egészségi állapotával".

Dover azt is elmondta a médiának: „Tudod, hogy az összes munkatársammal izgatottan vártuk az oltást. A COVID egységben vagyunk, ezért tudom, hogy a csapatom megkapja az első esélyt az oltás megszerzésére. "

Az Associated Press beszámolt arról, hogy Dover „röviddel az elájulása után talpra állt”, és újságíróknak azt mondta: „Ez nálam gyakori. Most jól érzem magam.

 

Videó

 

Top

Honlapunk használatával Ön elfogadja hogy cookie-kat helyezhetünk el az eszközén.